De locatie

 logo achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen heeft een actief sociaal domein.

Uitgangspunten en doelstellingen in deze opdracht zijn: Hoe wordt de zelfredzaamheid van burgers gemobiliseerd om actief in het maatschappelijk leven betrokken te blijven.
Centrale uitgangspunten daarbij zijn:
1. Preventie en leefbaarheid: Burgers langer in hun eigen kracht zetten, waardoor een beroep op zwaardere zorg en ondersteuning kan worden voorkomen. Daarnaast wel zorgen voor passende ondersteuning en/of zorg waar dat nodig is;
2. Burgers aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid en capaciteiten, en dit faciliteren door het stelsel van voorzieningen en regelingen simpeler en overzichtelijker te maken;
3. Integraliteit en doelmatigheid. Waarbij vraagstukken worden benaderd vanuit het perspectief en context van één huishouden, één plan en één contactpersoon.
4. Bevordering van de samenwerking tussen welzijn en zorg, hulpverleners onderling en een integrale aanpak. Deze werkwijze met het oog op het realiseren van kostenbesparing.
5. Een budgettaire opgave, te weten het in de hand houden en krijgen van de uitgaven die met de omzetting van rijk naar gemeente gepaard gaan

Samenwerkingsverbanden zoals met houtwerkplaats De Klamp zijn een prachtig voorbeeld van deze uitwerking zorg en ondersteuning.

Route

De Klamp is gevestigd aan Zoom nummer 2 in Surhuisterveen en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets en bus.

De locatie buiten

Houtwerkplaats De Klamp

De Klamp is een houtwerkplaats in Surhuisterveen. De producten van De Klamp hebben allemaal twee dingen gemeen; ze zijn gemaakt van hout en van uitstekende kwaliteit.
Je kunt bij ons terecht voor industriële verpakkingen (pallets), tuinmeubilair, speelgoed en gebruiksvoorwerpen voor in en om het huis.
Ook voor relatiegeschenken ben je bij ons aan het juiste adres. We staan garant voor mooie producten van stevige kwaliteit.
Daarnaast verrichten we ook verschillende werkzaamheden als zagen, schaven, frezen en afkorten.
Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM no.15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen, ons registratienummer is 204

De locatie binnen

Binnen is er veel ruimte om op een verantwoorde en veilige manier vele uiteenlopende houtproducten te kunnen maken

In Surhuisterveen

Surhuisterveen, dat op 1 januari 2014 5825 inwoners telde, is het op een na grootste dorp van de gemeente Achtkarspelen. Het ligt ongeveer twaalf kilometer ten zuiden van het gemeentelijke hoofddorp Buitenpost. Het dorp ontstond aan het einde van de zestiende eeuw, toen turfgravers en schippers hier huizen begonnen te bouwen. De naam van het dorp verwijst naar de veenkoloniale tijd en betekent letterlijk Surhuizerveen, de veengronden ten zuiden van het tegenwoordig kleinere, maar oudere Surhuizum. Tegenwoordig heeft Surhuisterveen een belangrijke regionale functie.
Surhuisterveen ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van Drachten en ligt ongeveer op 30 kilometer afstand van Leeuwarden en Groningen.

Aan de rand van dit mooie dorp ligt deze bijzondere houtwerkplaats … … … De Klamp!